|
 |
 |
| Autor |
Wiadomość |
dreyfus
Nowy

|
|
Potrzebna informacja |
|
Witam wszystkich
Studiuję na kierunku Dziennikarstwo Sportowe. Na ostatnich zajęciach dostałem takie oto pytanie, na które musiałem poszukać informacji.
Pytanie brzmi: Aby utrwalić fryzurę w Pływaniu Synchronicznym używa się specjalnej "substancji" , "preparatu" (kiedy nie używa się czepka). Natomiast czego używano przed wynalezieniem tegoż preparatu do utrwalania fryzury.
Jestem załamany bo aby znaleźć jakiekolwiek informacje na temat pływania synchronicznego trzeba się naszukać, ale to już nie daje mi spać po nocach
proszę o pomoc
Grzesiek
|
|
| Pią Lis 14, 2008 6:16 pm |
|
 |
synchropoznan
Nowy

|
|
Odpowiedź |
|
Hej hej !!
Jest bardzo mało informacji o tym sporcie , bo to mała popularna ale piękna dyscyplin. A dziennikarze, media nie zwracają na nią uwagi . A sukcesy Polki mają również na zawodach międzynarodowych.
Zawodniczki w dzisiejszych czasach na głowie zamiast czepków mają żelatynę spożywczą rozpuszczoną ciepłą wodą i nałożoną na włosy zaczesane w koki ( w ten sposób żelatyna przed występem twardnieje i utrzymuję fryzurę - co nie przeszkadza w tak trudnych występach)
A wcześniej wydaję mi się , że mogło żelatynę zastępować białko jajka.
Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłam
Pozdrawiam młodego dziennikarza - proszę pamiętać że pływanie synchroniczne jest w Polsce i warto chociaż raz zobaczyć zawody na żywo .
Synchro :)
|
|
| Nie Lis 16, 2008 7:47 am |
|
 |
|
|