|
 |
 |
| Autor |
Wiadomość |
suprys
Nowy

|
|
Płetwy do nauki motylka |
|
Witam ,
chciałbym kupić płetwy do nauki motylka (podobnie wspomagają proces nauki), tylko nie wiem jakie mam wybrać. W sklepie z akcesoriami sportowymi są płetwy do nurkowania i płetwy treningowe (krótkie), na filmach widziałem, że używają długich (do nurkowania?). Które płetwy wg. Was będą dobre do nauki motylka, ewentualnie proszę o link do strony.
Pozdrawiam, Paweł 
|
|
| Sob Sie 01, 2009 5:48 pm |
|
 |
pain3hp
Nowy

|
|
motyl |
|
Powiem ci z własnego doświadczenia że nauczyłem sie motyla bez płetw (nie mialem wtedy pletw w ogole) niedawno robiłem uprawnienia ratownika, musiałem kupic pletwy bo jest to wymagane no i skoro je juz mam to korzystam. Pływa sie zupełnie inaczej tzn nie wiem jak jest w treningowych bo ja mam te do nurkowania ale jest zupełnie inne pływanie praktycznie 50% mniej energi kładzie sie na nogi niz bez płetw. Motyl wbrew pozorom nie jest trudny wymaga tylko opanowania koordynacji ruchowej (2x nogi, 1x ręce) ja sie nauczyłem ogladajac filmy z youtuba niektore sa bardzo fajne bo masz kamere nad taflą wody i pod wiec widac wszystko idealnie, same nogi mozesz potrenowac z deską. To tylko kwestia czasu kiedy sie nauczysz..
|
|
| Sob Sie 01, 2009 7:37 pm |
|
 |
|
|