|
 |
 |
| Autor |
Wiadomość |
Nemo7
Nowy

|
|
Dziennik Treningowy - proszę o porady. |
|
Postanowiłem założyć dziennik treningowy w którym będę pisał o swoich postępach i otrzymywał od was cenne porady.
Doświadczenie moje z basenem to każde wakacje trzy razy w tygodniu, nauczyłem się sam pływać na tyle ile potrafiłem.
Obecnie chodzę trzy razy w tygodniu, biegam dwa razy w tygodniu +jakieś ćwiczonka w domu w pojedyncze dni lub wyprawy w góry. W sezonie śmigam w góry na rowerze.
Pływam na razie systemem 3 x kraul, 3 x żabka, 3 x grzbiet i tak w koło.
17.10.09r. był to mój pierwszy dzień regularnego chodzenia i jedynie co zaliczyłem to
2 x 50m kraul
3 x 50m żabka
3 x 50m grzbiet
31.10.09r. dwa tygodnie od pierwszej wizyty i jest to już 5 wizyta na basenie efekty:
6 x 50m kraul
4 x 50m żabka
3 x 50m grzbiet
Technika oddychania w kraulu się polepszyła, oraz w żabce. Zmniejszyły się przerwy między długościami.
10.11.09r. dziewiąta wizyta na basenie od początku treningów.
7 x 50m kraul
7 x 50m żabka
3 x 50m grzbiet
Minimalna poprawa szybkości i efektywności w wiosłowaniu podsłuchiwałem porady instruktorów i oglądem kilka filmików.
14.11.09r. dziesiąta wizyta na basenie, miałem dzisiaj słabszy dzień i efekty są gorsze od poprzednich prawdopodobnie jest to efektem nieodpowiedniego posiłku przed basenem, kłucie w brzuchu i kolka.
6 x 50m kraul
5 x 50m żabka
3 x 50m grzbiet
|
|
| Nie Lis 15, 2009 8:03 am |
|
 |
zmiennistka96
Nowy

|
Hej |
|
No niewiem co ja mam na to powiedziec , bo ja p.ływam juz od 8 lat , I pływam po 6 km. Ale jak na począek idziei bardzo dobrze . Proponuje zacząć pływac 100 cwiczeniami do stulu . To pomoze ci poprawic technike i swobodę pływania !
_________________ zmiennistka96 |
|
| Nie Maj 30, 2010 11:34 pm |
|
 |
|
|